Erhvervet trækker opbakning til ny isafgift

Danmarks Rederiforening, Danmarks Skibsmæglerforening, DI/Transport og Danske Havne trækker nu deres opbakning til den nye lov om isbrydning. Det sker efter, at politikerne har besluttet at fritage vestkysthavnene for at betale til ordningen,

”Det er en obstruktion af den løsning, vi har forhandlet på plads med Forsvarsministeriet, og som byggede på, at alle havne i Danmark skulle betale solidarisk til isbryderordningen”, siger sekretariatschef i Danske Havne, Tom Elmer Christensen til Ritzau.

Sekretariatschefen sætter også tydelig adresse på kritikken

”Det er Troels Lund Poulsen fra Venstre og Lene Espersen fra De Konservative, der har fået igennem, at de vestjyske havne ikke skal betale”, siger Tom Elmer Christensen med henvisning til behandlingen af sagen i Folketingets Forsvarsudvalg.

Troels Lund Poulsen afviser den skarpe kritik.

”Det er en helt uhørt kritik. Det er først og fremmest forsvarsministeren, som har stillet et ændringsforslag til sin egen lov. Han vil gerne rette op på nogle uretmæssigheder, som er kommet frem under udvalgsbehandlingen”, siger Troels Lund Poulsen til Ritzau.

Troels Lund Poulsen bekræfter dog, at Venstre og De Konservative gerne vil friholde de vestjyske havne.

”Havnene er fritaget i lovgivningen, fordi de ikke har samme isproblemer som de indre danske farvande. Derfor har de altid været fritaget for at betale denne afgift for isbrydning. Det har vi ikke villet lave om på”, siger Troels Lund Poulsen.

De fire erhvervsorganisationer bag forslaget til en ny solidarisk isafgift, fastholder deres kritik af, at politikerne nu ligger op til at bryde det solidariske princip i lovforslaget.

I en fælles udtalelse sendt til Forsvarsminister Nick Hækkerup og Forsvarsudvalget skriver Danmarks Rederiforening, Danmarks Skibsmæglerforening, DI/Transport og Danske Havne:

”Der tegner sig nu et politisk flertal for at fritage havnene på Vestkysten fra loven og tilsidesætte forslaget fra et enigt erhverv, der var villig til at påtage sig et samfundsansvar. Ved at friholde Vestkysthavnene undsiger man erhvervets solidariske løsning. Det kan ikke begrundes, at søtransport til havne i det øvrige land nu alene skal bidrage til den solidariske ordning.

Vælger man at undtage en gruppe af havne, kan erhvervet ikke længere bakke op om den nye organisering af isbrydning”,

Esbjergs havnedirektør Ole Ingrisch har i en kommentar til JydskeVestkysten tidligere på ugen afvist præmissen om, at der var lagt op til en solidarisk ordning.

”Det har intet med solidaritet at gøre, at et flertal bestemmer at give et mindretal en ekstra omkostning, som vi aldrig får glæde af”, sagde havnedirektøren til JydskeVestkysten.

Kilde: fyens.dk

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Borgmester vil have advokatundersøgelse af økonomisk krise

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Tunge løft i Hvide Sande

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Aalborg Havn halverede overskuddet i 2023

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Kalundborg Havn og APM Terminals vinder bæredygtighedspris

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Forsvaret afspærrer område på Kalundborg Havn

14.04.2024Maritimedanmark.dk

Rekordomsætning og resultat betydeligt over det forventede i Rønne Havn

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle