Beruset kaptajn på Norden tanker anholdt

En indisk kaptajn om bord på den 48.983 tons store produkttanker Nord Fast, der er ejet af rederiet Nordens datterselskab i Singapore, er blevet anholdt for spiritussejlads af det britiske politi, og efterfølgende idømt en bøde på 15.000 kroner.

"Det er en dybt alvorlig sag", siger Senior Vice President Lars Lundegaard til maritimedanmark.dk.

Den 41-årige kaptajn befandt sig onsdag morgen på broen af Nord Fast under indsejlingen til Fawley olieraffinaderiet, der ligger i nærheden af den engelske havneby Southampton.

En britisk lods, der også befandt sig på broen, mente at han kunne spore alkohol i kaptajnens ånde, og han kontaktede derfor politiet.

Nord Fast blev, sammen med flere andre produkttankere, købt af rederiet Norden tidligere på året. På grund af den hurtige overtagelse, var rederiet ikke i stand til selv at stille en besætning. Derfor blev det fulde tekniske management af Nord Fast overladt til det indiske selskab Executive Ship Management.

Kaptajnen var meget velanskrevet og har en pletfri tjeneste bag sig, men familiemæssige problemer i Indien gjorde, at det var besluttet, at kaptajnen skulle afmønstre Nord Fast før tiden, når det anløb Southampton.

"Executive Ship Managemen har en nul-alkohol politik. Der må slet ikke være alkohol om bord på skibet. Og som følge deraf, er det selvfølgelig også forbudt at indtage alkohol om bord. Men kaptajnen har åbenbart, på en eller anden måde, fået alkohol ombord", siger Lars Lundegaard til maritimedanmark.dk.

. To timer efter ankomsten til olieraffinaderiet blev kaptajnen opsøgt af det britiske politi, der bad ham ånde i et alkometer. Her blev det konstateret, at han havde en promille på 1,3. Kaptajnen blev derefter anholdt og taget med på stationen.

På stationen nægtede kaptajnen efterfølgende at afgive en blodprøve, hvilket er krævet jvf. britisk lov.

Torsdag blev kaptajnen idømt en bøde på 1.600 pund plus 100 pund i omkostninger ved Lyndhurst Magistrates Court.

Her sagde dommeren, at hun betragtede sagen med stor alvorlig - ikke mindst på grund af skibets størrelse og den farlige last. Omvendt noteret dommeren sig, at kaptajnen havde en pletfri tjeneste bag sig.

"Både for den pågældende kaptajn, managementselskabet og rederiet Norden, er det en dybt alvorlig sag", siger Lars Lundegaard.

"Men når det nu er sket, er vi tilfredse med, at sagen er håndteret professionelt af Executive Ship Management, og at det er sket i et tæt samarbejde med myndighederne. Der har ikke været forsøg på at feje noget ind under gulvtæppet".

"Men det er klart, at kaptajnen ikke kommer til at sejle for Executive Ship Management mere, og følgelig heller ikke for rederiet Norden", siger Senior Vice President Lars Lundegaard til maritimedanmark.dk.

En ny kaptajn påmønstrede Nord Fast allerede torsdag morgen.

Nord Fast er ejet af Norden Shipping Singapore, og drives via Norient Product Pool I Hellerup. Det indiske Executive Ship Management står for teknisk management, herunder bemandingen af skibet via sit kontor i Singapore.

Relateret indhold

25.04.2024Maritimedanmark.dk

Lars Jespersen genvalgt som formand for DSHV

25.04.2024Maritimedanmark.dk

Houthierne har genoptaget angreb - Maersk-skib var mål

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Ø-færge ude af drift på grund af uheld med dok

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Medier: Danske rederier har sejlet med russisk olie

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Svensk flådechef: Den russiske skyggeflåde mistænkes for at spionere

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle