Millionstøtte skal skabe nye offshore jobs

Med en saltvands-indsprøjtning på 27 millioner kroner, forsøger Syddansk Vækstforum nu at sætte ekstra gang i etableringen af nye arbejdspladser med udgangspunkt i den omfattende offshore aktivitet i Nordsøen.

"Offshorebranchen har stor betydning for fremtidens erhverv i Region Syddanmark. Branchen har gennem tiden formået at vokse og omstille sig efter efterspørgslen på energi. Med disse projekter sætter vi turbo på udviklingen. Vi forventer, at det vil skabe mange jobs i offshorebranchen, som er solidt forankret i Esbjerg. Vi skal sikre, at det store potentiale indenfor offshore udnyttes fuldt ud", siger regionsrådsformand og formand for Syddansk Vækstforum Carl Holst.

Ud over de 27 millioner kroner til 'Energi på Havet' har Vækstforum med 1,4 millioner kroner også støttet "Offshore innovationsnetværk", som er blevet godkendt af Videnskabsministeriet som nationalt innovationsnetværk.

"Med 27 millioner kroner fra Vækstforum til projektet "Energi på havet", får offshorebranchen en enestående chance for at styrke sammenhængskraften mellem de vigtige aktører i branchen. Offshorebranchens store styrke hænger i høj grad sammen med myndighedernes og erhvervslivets evne til at løse udfordringer i fællesskab. Nu har vi samlet over 40 offentlige og private aktører i dette projekt, som vil omhandle ny teknologi, offshore vindsektor, uddannelse, flere leverandører, rekruttering til branchen med mere", siger Esbjergs borgmester Johnny Søtrup.

Offshore branchen beskæftiger over 9.000 mennesker i regionen.

Kilde: Erhvervsbladet

Relateret indhold

16.04.2024Maritimedanmark.dk

A.P. Møller - Mærsk runder 120 år

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Laser tilbage i arbejdstøjet

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Den første gas er i landet fra den nye Tyra II platform

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Danmarks største havvindpark er kommet et skridt tættere på

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Tyra-feltet har genoptaget gasproduktionen

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Søren Skou skal rådgive tysk havvindselskab

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Supply Service i US-partnerskab om nyt vindinstallationsfartøj

14.03.2024Maritimedanmark.dk

TotalEnergies er få dage fra at genåbne Tyra II

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle