Hård kritik af SIMAC i ny redegørelse

De studerende på SIMAC udtrykker i en redegørelse som er afleveret til SIMACs ledelse, uddannelsesinstitutionens bestyrelse, Søfartens Ledere, Maskinmestrenes Forening og Søfartsstyrelsen, voldsom kritik af forholdene på SIMAC.

Specielt oplever de studerende det som et stort problem, at mange underviserer (adjunkter/lektorer) har forladt SIMAC i perioden april 2008 - marts 2009. Således dokumenterer de studerende, at mere end 30 proent af underviserne på SIMAC har forladt institutionen. Og de studerende peger også på, at mange ansatte (undervisere og teknisk adm. personale) er langtidssygemeldte med stress og lign.

De studerende på SIMAC har gennem de sidste par år har fulgt udviklingen i de ledelsesmæssige og økonomiske forhold, samt ikke mindst den faglige kvalitet på SIMAC.

"Det er efter vores opfattelse, at udviklingen på en række centrale punkter går i den forkerte retning, og vi ser det derfor som vores pligt at sikre os at I, som bestyrelse, er opmærksomme på dette, siger repræsentanterne fra Maritimt Studie Udvalg(MSU) og De Skibsofficersstuderendes Landsråd(SOL)", hedder det i redegørelsen.

De to studerendeorganisationer har i samarbejde udarbejdet en redegørelse, som dokumenterer en række af de forhold som de studerende finder uacceptable på SIMAC.

"Vi har gentagende gange forsøgt at komme i dialog med SIMACs ledelse via de normale kommunikationsveje og kvalitetsstyringssystem. Men vi har ikke mødt forståelse for de fremsatte synspunkter. Faktisk har vi ligefrem oplevet en ekstrem mangel på handling eller erkendelse af problemerne", siger SOLs formand, Henrik Birk Larsen og Michael N. Vejlstrup, formand for MSU.

De studerende på SIMAC oplever at organisationen er præget af en uhensigtsmæssig ledelsesstruktur, og en ledelse med mangel på lederkompetencer. Den øverste leder er total usynlig for de studerende, og den valgte organisationsmodel opleves som meget tung og bureaukratisk.

I redegørelsen peger de studerende på, at selv de mest banale ting omkring afviklingen af undervisningen ikke fungerer.

"Mange klagesager kan relateres til manglende semesterplanlægning i form af manglende studie- og undervisningsplaner ved semester start, manglende eksamensplaner og lemfældig koordinering og information", siger de studerendes talsmænd.

I redegørelsen dokumenterer de studerende også, at de via MSU har gjort studieledelsen opmærksom på forholdene, samt at der semester efter semester, fra både studerende og undervisere er oprettet talrige afvigelsesrapporter.

"Desværre oplever vi som studerende ingen forbedringer af forholdene, fastslår de studerende og tilføjer, at det er for dårligt at SIMAC som Danmarks største maritime uddannelsesinstitution ikke har styr på den daglige planlægning", hedder det bl.a. i redegørelsen.

De studerende mener også, at de har kunnet iagttage, hvordan den praktiserede ledelsesstil har medført et anstrengt forhold mellem ledelse og medarbejdere, samt at dette har været medvirkende til, som de siger, at der er kommet "et betændt psykisk arbejdsmiljø", på uddannelsesinstitutionen.

"En gennemgang af medarbejdertilfredshedsundersøgelser, referater fra sikkerhedsudvalg og samarbejdsudvalg taler for sig selv", siger de studerende.

SOL og MSU finder det meget beklagende at SIMAC, der gerne vil fremstå som en vidensbaseret organisation, hæmmes af en regulær flugt af dygtige, kompetente og engagerede undervisere.

"Dette bekymrer selvfølgelige de studerende, som midt i semesteret, oplever at undervisningen i en kort periode går i stå, indtil en kvalificeret afløser er fundet. Denne afløser er i de fleste tilfælde i forvejen godt arbejdsmæssig presset, hvorved undervisningskvaliteten falder".

"Det gør ekstra ondt, når der er tale om undervisere, som har været ved SIMAC i mange år, og som en del af deres naturlige arbejde har opnået en stor viden indenfor de områder, hvor de underviser. Endvidere er vi betænkelige ved om SIMAC på længere sigt kan opretholde et tilstrækkeligt fagligt niveau til at kunne udbyde uddannelser på professionsbachelor niveau", siger de studerendes repræsentanter.

De studerende peger på, at en stor kilde til frustration blandt dem er akademiets forværrede økonomiske situation. Den pressede økonomi betyder daglige forringelser af uddannelseskvaliteten, øget pres på underviserne, nedskæring af undervisernes timeantal, øget brug at tutorer m.v., fremgår det af de studerendes gennemarbejdede redegørelse.

"Som studerende finder vi det meget svært at forstå, at der ofres betydelige beløb på ombygning af velfungerende bygninger, når man fx selv skal side i et klasselokale med utilstrækkelig ventilation og dermed dårligt fysisk arbejdsmiljø. Eller når vi oplever, at afleverede opgaver ikke kan rettes af undervisere. Videre føler vi også, at administrationen har vokset sig uforholdsmæssig stor, set i forhold til antallet af undervisere, uden at det har haft positiv indvirkning på vores hverdag".

"Vi er som studerende i høj grad opmærksom på, at vi er medansvarlige for egen læring. At kunne løfte dette ansvar kræver dog at rammerne, i form af ordentlig ledelse, tilstrækkelig ressource tildeling og basal planlægning, er i orden. Ellers bliver den uddannelsesmæssige kvalitet, og dermed hele Det Blå Danmark, den store taber", siger de studerende i deres redegørelse. Kilde: Søfartens Ledere

Maritimedanmark.dk

Rekruttering: Ram de rigtige kandidater – i det rette miljø

Relateret indhold

23.04.2025West-Marine A/S

Sponseret

Levering af maksimal komfort

14.04.2025Maritimedanmark.dk

Martec Skagen får ny førstemand

10.04.2025Maritimedanmark.dk

Havbundsundersøgelserne er gået i gang i Lillebælt

09.04.2025Maritimedanmark.dk

DSV køb af DB Schenker er godkendt af EU

07.04.2025Maritimedanmark.dk

Fransk gigant satser stort på kunstig intelligens

04.04.2025Maritimedanmark.dk

Monjasa flytter bunkerskib til Den Mexicanske Golf

26.03.2025Maritimedanmark.dk

Blue Water-koncernes resultat i voldsomt fald

14.03.2025Maritimedanmark.dk

Dan-Bunkering ansætter tørlast- og brændstofleverandør chef

Jobmarked

Se alle

Furuno Danmark A/S

Teknisk Service & Support Manager

FDK, en førende aktør inden for maritim elektronik, søger en erfaren og dynamisk leder af vores service- og tekniske afdelinger. Med base i Hvidovre vil du få ansvaret for at sikre, at vores serviceafdelinger opfylder virksomhedens målsætninger og værdier relateret til professionel tekniske support til vores kunder.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

29.04.2025

Odense Havn

Sælger

Er du købmand af natur og har en naturlig nysgerrighed for at lære om vores kunders forretninger? Brænder du for løsningssalg og er drevet af at skabe resultater både selvstændigt og i samarbejde med dine kolleger? Så kan du blive en del af Odense Havns kommercielle team, hvor du fra første dag vil kunne mærke vores begejstring for det, vi laver.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Køge Marina

Havneassistent til Køge Marina

Køge Marina søger en dygtig allround håndværker med maritim interesse, som fremover kan være vores nye havneassistent

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.05.2025

Hanstholm Havn

Havneassistent til Hanstholm Havn

Da én af vores dygtige medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, er der nu en unik mulighed for at blive en del af et godt team i den maritime afdeling.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

15.05.2025

Teknika

Vil du være med til at uddanne fremtidens ledere på Teknika – Copenhagen College og Technology and Marine Engineering?

Teknika søger en adjunkt eller lektor til undervisning i ledelse. Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

18.05.2025

Teknika

Vil du være med til at uddanne fremtidens grønne og blå maskinmestre på Teknika – Copenhagen College og Technology and Marine Engineering?

Teknika søger lige nu en adjunkt eller lektor til undervisning i termiske maskiner og anlæg. Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, så de er klædt på til at lede vejen inden for grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.06.2025

PURETEQ A/S

Spare Parts Coordinator til PureteQ’s maritime serviceenhed

Vi søger en erfaren og teknisk velfunderet Spare Parts Coordinator til vores After Sales team. Du kommer til at spille en central rolle i at sikre, at vores kunder får de nødvendige og korrekte spare parts leveret – til rette tid, rette sted og som aftalt.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Skagen Havn

Skagen Havn søger en havneassistent

En af vores dygtige havneassistenter gennem mange år har valgt at gå på pension, og derfor søger vi en medarbejder til en fast stilling som havneassistent.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

04.05.2025

NH Towage A/S

Teknisk montør til NH Towage

Vær med på rejsen som Teknisk montør hos NH Towage A/S Tekniker og problemløser med passion for at arbejde praktisk.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

14.05.2025

LIMFJORDSMUSEET LØGSTØR

Limfjordsmuseet søger maritim museumskoordinator

Limfjordsmuseet søger en maritim museumskoordinator & formidler, der brænder for at formidle Limfjordens historie og nordisk søfartskultur! Hvis du har erfaring med sejlads og både, elsker at arbejde med frivillige fællesskaber, og har hænderne skruet rigtigt på, så har vi den perfekte stilling for dig. Kom og vær med til at gøre maritime historier levende – både på vandet og i mødet med vores publikum. Er du klar til at tage ansvaret for Jagten Kirstine og være en del af vores dedikerede team? Læs mere og bliv en nøgleperson i museets maritime fremtid!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.05.2025

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn
Kursus
Cyber Security Awareness (E-learning course)

This course provides an overview of cyber security and how to minimise potential threats in the workplace. You will learn about many of the potential threats, good practice to minimise exposure and attacks, and what precautions you should take whilst travelling and using video conferencing technology.

Dato

01.05.2025

Sted

Digital course

RelyOn
Kursus
Company Security Officer - STCW Standards (E-learning course)

The aim of this course is to provide the stipulated level of knowledge required for candidates training as a Company Security Officer (CSO) in accordance with the stated minimum requirements for the Issue of Certificates of Proficiency for Company Security Officers as specified in MSC/Crirc.1154. This course is developed in accordance with the International Maritime Organisation (IMO) Model Course 3.20.

Dato

01.05.2025

Sted

Digital course

RelyOn
Kursus
Cyber Security Awareness (Adaptive) (E-learning course)

This course provides an overview of cyber security and how to minimise potential threats in the workplace. You will learn about many of the potential threats, good practice to minimise exposure and attacks, and what precautions you should take whilst travelling and using video conferencing technology.

Dato

01.05.2025

Sted

Digital course

RelyOn
Kursus
Disciplinary and Grievance (E-learning course)

This course will help you understand the typical process followed within the workplace when it comes to disciplinary and grievance. It will also provide you with some good practice that you, as a manager, can adopt in order to mitigate the need to invoke either of these procedures.

Dato

01.05.2025

Sted

Digital course

RelyOn
Kursus
Display Screen Equipment (E-learning course)

This course contains information for the safe use of display screen equipment in the workplace and at home. It is suitable for everyone who uses this type of equipment and contains an assessment of the workstation. The assessment will give the user a full understanding of the potential hazards involved and how to assess whether or not they are at risk.

Dato

01.05.2025

Sted

Digital course

RelyOn
Kursus
Maritime Security Awareness - OSHA Standards (E-learning course)

In this course you will learn about common threats to maritime security and how they are mitigated through the use of a Security Plan and by adhering to MARSEC levels. You will be able to describe the different roles of personnel and explain standard security procedures. You will also be able to identify how to respond to suspicious behaviour and objects.

Dato

01.05.2025

Sted

Digital course