Klik venligst
danmarks-rederiforening.gif

Danica Sunrise smed våben over bord

Danica Sunrise smed våben over bord

Onsdag 20. april 2011 kl: 07:00


Af en redegørelse som den danske kaptajn om bord på Danica Sunrise har sendt til rederiet H. Folmer og Co, fremgår det, at Danica Sunrise smed to rifler og to pistoler samt ammunition over bord ud for den indiske kyst. Det skriver politiken.dk.

”Da vi kommer tæt på Mumbai, beslutter vi (de to sikkerhedsvagter og jeg, kaptajnen) at smide de to pistoler og de to rifler over bord sammen med ammunitionen. Den beslutning skyldes, at de to sikkerhedsvagter skulle flyve hjem (kontrakten udløb), og at jeg ikke har nogen våbenlicens”, skriver Danica Sunrise’s danske kaptajn i redegørelsen, som Politiken er kommet i besiddelse af.

Det fremgår videre af redegørelsen, at de to britiske sikkerhedsvagter var bevæbnet med to pistoler og to rifler, da Danica Sunrise forlod Kuwait den 10. april.

”På grund af en hel del pirataktivitet i den centrale del af Det Arabiske Hav, besluttede jeg mig for at sejle tæt langs den iranske, pakistanske og indiske kyst i en afstand af 20-30 sømil - nogle gange mere”, skriver kaptajn, ifølge politiken.dk, i redegørelsen.

Kaptajnens forklaring passer umiddelbart overens med en teori som de indiske sikkerhedsmyndigheder, ifølge lokale medier, arbejder med, nemlig at der blev kastet våben og ammunition over bord fra Danica Sunrise, inden de indiske myndigheder nåede at undersøge skibet.

Men der er stor forskel på forklaringen om, hvad våbnene skulle bruges til. Danica Sunrise siger, at våbnene skulle bruges til selvforsvar overfor pirater. De indiske myndigheder arbejder derimod ud fra et tip om, at planen var, at våbnene skulle smugles i land i Mumbai, for at blive brugt i forbindelse med en terroraktion.

Justitsministeriet bekræfter overfor Ritzau, at Danica Sunrise havde fået tilladelse til at have bevæbnede vagter om bord fra Port Said i Egypten, via Kuwait og til Mumbai.

Søfartsstyrelsen vil fortsat ikke kommentere sagen, da den er terror-relateret og henviser til Udenrigsministeriet.

Ifølge maritimedanmark.dk’s oplysninger, er det almindelig praksis, at bevæbnede vagter smider deres våben i havet inden ankomsten til slutdestinationen. Det sker for ikke at forsinke håndteringen af lasten. Og fordi våben er så relativt billige, at deres værdi ikke står i forhold til de problemer der vil være forbundet med at tage dem med tilbage.

Kilde: politiken.dk


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Ny næse til Dover Seaways efter uheld
- DFDS- rute slår igen en rekord
- Sirena chartret af Brittany Ferries
- Pirater springer over bord fra kapret skib
- Finsk boykot gælder ikke kun Unifeeder
- Mærsk planlægger 19.000-TEU-plus skibe
- DIS kan give Danmark større overskud
- Finsk boykot af Unifeeder fartøjer
- Fragtskib grundstødt ved Galapagos
- Maersk ikke tilfreds med regeringsudspil
- Glædeligt at værftsregel bliver ændret
- Lovforslag om søfartsskat har mangler


Dagens mest læste

- Sådan kan man også fri
- Museum skal selv drive historisk skib
- Havneloven trænger til fornyelse


Ugens mest læste

- Historisk færge sendt til skrotning
- Bilerne er fjernet fra Höegh Osaka
- Jødiske organisationer raser over skibsnavn
- Sea Shepherd bestiller nyt aktivistskib
- Undersøgelsesskib sunket ved Vejle
- Maersk-skib leverer beskadiget kapsejler
- Mærsk planlægger 19.000-TEU-plus skibe
- Maersk McKinney Møller sætter ny rekord
- Ærø får 125 mio. til færgeprojekt
- Maersk ikke tilfreds med regeringsudspil