Dansker starter lodstjeneste i Oman

44-årige Søren Westerskov har taget orlov fra sin stilling som lods hos DanPilot, for at blive lods-iværksætter i sultandømmet Oman. Han slog til da stillingen blev slået op, og blev valgt ud af et internationalt ansøgerfelt på 500.

Det er en næsten ny havn fra 2004 i den nordlige del af Oman, Sohar, som lodstjenesten skal oprettes i, og projektet er et joint venture mellem den omanske stat og Rotterdam Havn. Havnen skal være med til at løfte infrastrukturen i landsdelen og gøre det muligt at øge samhandelen med andre lande.

”Oman er et land i rivende udvikling. Da den nuværende sultan kom til i 1974, red man stadig på kameler. I dag er kamelen skiftet ud med en Mercedes og teltene med store huse. Samtidig er Oman, sammenlignet med visse andre arabiske lande, et ret progressivt og oplyst land, hvor også kvinder har rettigheder. Det hænger sammen med, at landet er et multietnisk samfund, der i høj grad benytter sig af udenlandsk arbejdskraft. I Oman er der cirka to millioner omanere og to millioner udlændinge”, siger Søren Westerskov.

Ikke desto mindre er Søren helt klar over, at han og familien er rejst ned til en kultur med andre normer og vaner end de kendte.

”Den største udfordring er nok, at der ikke er den medbestemmelse og demokratiske tradition, vi kender fra Europa. Oman er et sultanat, og i sidste ende er sultanens ord lov. Det skal man have gjort op med sig selv, at man kan leve med, inden man rejser ud, og det har min familie og jeg gjort. Vi kommer som gæster – skik følge eller land fly”, siger Søren Westerskov.

Samtidig forventer han dog at få stor indflydelse på arbejdet med at stable et solidt lodsvæsen på benene.

”Men også her handler det om samarbejde og om at være god til at lytte. Jeg bliver en del af et team på fem, og jeg har tænkt mig at stikke en kæmpestor finger i jorden, når det gælder omgangen med de andre. Jeg skal naturligvis prøve at sælge mine idéer til mine kolleger, men vi skal jo blive enige om, hvad der skal foregå, og jeg er skam parat til at sluge en kamel eller to”, siger Søren Westerskov med et blink i øjet.

Søren fremhæver, at han har mange gode ting med sig i bagagen fra DanPilot. Som lods er han vant til at arbejde internationalt – han har mødt de fleste nationaliteter på broen, og har som han siger ”etnisk indsigt”. Han agter at bruge det bedste fra de kulturer, han kender og samtidig benytte sig af muligheden for at starte noget helt nyt. Han regner dog helt sikkert med at vende tilbage til DanPilot en dag, men foreløbig gælder det om at kaste sig ud i det fremmede.

”Det handler om at gribe chancen nu og her. Hvis du har lyst til at lære at stå på vandski, skal du jo ikke vente til, du er 89. Så er det måske for sent. Jeg ser lidt livet som et badebassin, og nu trængte jeg til at skifte badevandet ud”, Søren Westerskov..

Kilde: Farvandsvæsenet

Relateret indhold

25.04.2024Maritimedanmark.dk

Lars Jespersen genvalgt som formand for DSHV

25.04.2024Maritimedanmark.dk

Houthierne har genoptaget angreb - Maersk-skib var mål

08.04.2024Maritimedanmark.dk

Brofag på 150 tons fjernet i weekenden

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Netcompany skal levere AI-baseret platform til digital transformation i P&O Ferries

04.04.2024Maritimedanmark.dk

ZeroNorth vil tættere på det store asiatiske marked

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Medie: Maersk og DSV har budt på DB Schenker

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Verdens første ammoniak-bunkring terminal på vej

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Blue Water overskud på 147 mio. kr.

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle